میکروسکوپ الکترون عبوری(روبشی)
یک تصویر TEM از ویروس فلج اطفال، اندازه این ویروس بین 20 تا 230 نانومتر است.
وقتی یک تصویر از اثرالکترون عبوری روی نمونه تشکیل می شود روی یک ابزار ارائه تصویر مانند یک پرده فلوئورسنت بزرگ ومتمرکز می شود وهمانطور که دربیشترTEM هارایج است برروی یک لایه فیلم فوتوگرافیکی یاتوسط sensor (ضبط کننده ) مانند یک دوربین CCD نمایان می شود.
TEM ها درتصویرگیری با کیفیتی بالاتر ازمیکروسکوپ نوری، که به طول موج کوتاه الکترونی دوبروی منسوب است توانا هستند.این توانایی این وسیله را قادر می سازد که جزئیات راخوب امتحان کند , حتی اگر به کوچکی یک ستون تنها ازاتمها باشد که ازاجسام تحلیل پذیر کوچک در میکروسکوپ نوری ده هزار مرتبه کوچکتر هستند.
TEM یک روش تجزیه وتحلیل مهم درمحدوده ی رشته ها ی علمی فیزیک وزیست شناسی تشکیل می دهد.
TEM ها درتحقیقات سرطانی , ویروس شناسی , علم موادوهمچنین تحقیقات آلودگی ونیم رساناها کاربرد پیدامی کند.
دربزرگ نمایی های کوچک ازTEM , کنتراست تصویر ناشی از جذب الکترون درمواداست که این جذب ناشی از غلظت وترکیب مواد است.
دربزرگ نمایی های بزرگتر , اثرمجموعه موج , شدت تصویر را تنظیم می کند. پس به یک تحلیل ماهرانه درمشاهده تصاویر نیاز دارد.تنوع طرح های استفاده شده به TEM اجازه می دهد که مدولاسیون(فرکانسها) را درشناسایی شیمیایی , جهت گیری بلوری , ساختار الکترونی ونمونه فاز جابجایی الکترون القا شده وهمچنین تصویر جذب منظم مستقر شده , مشاهده کند.
اولین TEM توسط ماکس کنول وارنست روسکا درسال 1931 ساخته شد.وآن TEM به یک TEM باقدرت نفوذ بزرگتر از آن منشا نوری درسال 1933 ویک TEM تجاری درسال 1939 توسعه یافت.
منبع: en.wikipedia.org
میتونید pawer point این متن رو ازلینک زیر دانلود کنید